Taiga Colors on kuosisuunnitteluun erikoistunut yritys, jolla on oma sisustus- ja laukkumallisto. Värikkäisiin ja iloa pursuaviin tuotteisiimme pääset tutustumaan Helsingin Torikortteleissa sijaitsevassa liikkeessämme osoitteessa Unioninkatu 28, sekä kansainvälisessä verkkokaupassamme. Oman malliston tuotteiden lisäksi suunnittelemme sisustuskuoseja ja -tuotteita yrityksille ja julkishallinnolle. Asiakkaisiimme kuuluvat muun muassa Suomen puolustusvoimat, Ulkoministeriö ja Team Finland.

Liikkeemme on avoinna seuraavasti: ma-pe 10-18, la 10-17. 

Taiga Colors, Unioninkatu 28, 00150 Helsinki

+358 40 569 4098

Sähköposti jutta.kuure@taigacolors.fi

NYT VOIT MYÖS VUOKRATA TYYNYJÄ, SÄKKITUOLEJA TAI MUITA TEKSTIILEJÄ MESSUILLE TAI YRITYKSESI TILAISUUTEEN.
HINNAT ALKAEN 25 € (alv 0%) VUOROKAUDELTA.

LISÄTIETOJA JUTALTA NUMEROSTA 040 569 4098.

Taiga Colors -sisustustyynyjä Ravintola Kappelissa järjestetyssä Mercedes Benz -sähköauton lanseeraustilaisuudessa. Kuva: Kaheli Design

Taiga Colors -sisustustyynyjä Ravintola Kappelissa järjestetyssä Mercedes Benz -sähköauton lanseeraustilaisuudessa.

Kuva: Kaheli Design

1.3.2019

Iik! Taiga Colorsin herkullisten kuosien lisäksi löydät nyt Taiga Colorsin kivijalkaliikkeestä myös suussa sulavia Taiga Chocolaten herkkuja ♥

nk IMG_1373B.jpg

13.11.2017.

Taiga Colors on mukana Tekesin järjestämässä Finnish Design Showcasessa Westfield San Fransisco Centerissä 26.11.2017 - 26.12.2017. Näyttelyn kuraattorina toimii yksi London Fashion Weekin perustajista, Mr. Mikel Rosen.  Mr. Rosen on vakuuttava nimi muodin ja designin saralla, hänen oppilainaan ovat aikoinaan olleet mm. Stella McCartney ja Alexander McQueen. Tällä hetkellä hän opettaa Art Institute of Californiassa.

 

 

 

20.5.2017

Pari kuukautta sitten eläintaiteen keräilijä Heikki Lehtosaari kysyi minulta, että tunnenko Juuso-karhun töitä. "Juuso Karhu...jotenkin nimi tuntuu tutulta, mutta en nyt muista minkälaista taidetta hän tekee." Kyse oli Kuusamon Suurpetokeskuksen Juusosta. Heikki oli saanut idean, että Juuso-karhun työt sopisivat mainiosti Taiga Colorsin mallistoon, ja että Juuson työt ansaitsevat korkealaatuisen, Suomessa valmistetun malliston. Ehkä noin minuutin verran harkitsin, lähdenkö mukaan projektiin. Kaikkien kauhukuvien kautta päätin lähteä toteuttamaan Juuson töistä mallistoa, koska rakastan luoda ja kertoa tarinoita. Ja kun en yleensäkään ota itseäni tai töitäni kauhean vakavasti, niin miksi nyt pitäisi niin tehdä. Suomen suurin karhu ja hänen perheensä tarvitsevat aika lailla ravintoa ja huolenpitoa, joten 10 %  JuJu-malliston myynnistä lahjoitetaan Kuusamon Suurpetokeskukselle. 

Ensimmäiset malliston tuotteet ovat jo Taiga Colorsin verkkokaupassa

Yllä olevat kuvat: Pasi Jäntti ja Jutta Kuure 

Nyt Juuson töiden pohjalta suunniteltu JuJu-mallisto on lanseerattu, ja voin todeta vain, että olen väsynyt mutta onnellinen ♥ Lämmin kiitos itse taiteilijalle Juusolle, Juuson isännälle Sulo Karjalaiselle, Juuson hoitajalle Pasi Jäntille, idean isälle Heikki Lehtosaarelle, Juuson hovitoimittajalle Päivi Arvoselle ja lanseeraustarjoiluun avuksi tulleelle Sinebrychoffille.  

Kuva: Päivi Arvonen

 

 

 

5.5.2017 Taiga Colorsissa pyörähti eilen kiinnostavia vieraita, Jane McDonald filmiryhmänsä kanssa. Perästä kuuluu ja näkyy mistä oli kysymys, Taiga Colorsin uusin mallisto lanseerataan kesään mennessä, ja Janen sarja on tulossa ulos ensi syksynä. Ihastuin Janen ja koko filmiryhmän vilpittömään ja lämminhenkiseen meininkiin! Ryhmä tykästyi kovasti Helsinkiin, tuottaja James Petersin mukaan "Helsinki took us all by surprise - so beautiful, creative and cosmopolitan." Welcome back to Finland anytime, Jane and the whole film crew!

5.5.2017

Taiga Colorsissa pyörähti eilen kiinnostavia vieraita, Jane McDonald filmiryhmänsä kanssa. Perästä kuuluu ja näkyy mistä oli kysymys, Taiga Colorsin uusin mallisto lanseerataan kesään mennessä, ja Janen sarja on tulossa ulos ensi syksynä. Ihastuin Janen ja koko filmiryhmän vilpittömään ja lämminhenkiseen meininkiin! Ryhmä tykästyi kovasti Helsinkiin, tuottaja James Petersin mukaan "Helsinki took us all by surprise - so beautiful, creative and cosmopolitan." Welcome back to Finland anytime, Jane and the whole film crew!

31.3.2017 Taiga Colors on mukana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden “100 hyvää Suomesta” -kumppanuusohjelmassa Suomi-neito -tyynyllään. Tyyny löytyy nyt verkkokaupasta . #100hyvääsuomesta #Suomi100

31.3.2017

Taiga Colors on mukana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden “100 hyvää Suomesta” -kumppanuusohjelmassa Suomi-neito-tyynyllään. Tyyny löytyy nyt verkkokaupasta. #100hyvääsuomesta #Suomi100

20.2.2017

Julkisiin hankintoihin kaivataan innovatiivisuutta sekä kotimaisten yritysten palveluja ja tuotteita

Suomalaisen Työn Liiton teettämän tutkimuksen mukaan 92 % kuntapoliitikoista ja -virkamiehistä oli sitä mieltä, että julkisissa hankinnoissa tulisi käyttää enemmän suomalaisten yritysten tuotteita ja palveluita, jos hankintalaki sallisi sen. 53 % kuntavaikuttajista oli sitä mieltä, että hintaa painotetaan julkisissa hankinnoissa liikaa. 

Tutustu tutkimusraporttiin täällä.

 

15.2.2017 Taiga Colors pärjäsi upeasti 100 hyvää Suomesta -äänestyksessä! Taiga Colorsin sinnikkäät äänestäjät pitivät huolen siitä, että Suomi-neito -tyyny sai seitsemänneksi parhaimman äänisaaliin reippaasti yli 300 äänellä. Kiitos kaikille äänestäjille! Osallistujaryntäys tosin aiheutti verkossa järjestettyyn äänestykseen teknisiä ongelmia, minkä vuoksi äänestystuloksen varmentaminen vaikeutui, joten kaikki 202 ehdotusta päätettiin siis hyväksyä mukaan 100 hyvää Suomesta -ohjelmaan. Taiga Colors onnittelee kaikkia mukaan päässeitä yrityksiä. Suomi NOUSUUN! Suomi-neito -tyyny lähtee tuotantoon mahdollisimman pian, kunhan tarvittavat sopimukset Suomi100-tunnuksen käytöstä valtioneuvoston kanssa on tehty. Ennakkotilauksen ensimmäiseen tuotantoerään voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen jutta.kuure@taigacolors.fi tai puhelimitse 040 569 4098. Materiaali on likaa ja kosteutta hylkivää tekomokkaa, konepestävä 40 asteessa. Hinnat: 45 x 45 cm:n tyyny 146 €, 65 x 65 cm:n tyyny 168 €, hinnat sisältävät alv:n 24 % ja sisustyynyn. Valmistettu Suomessa.  10.2.2017 Taiga Colors on mukana 100 hyvää Suomesta -äänestyksessä "Suomi-neito"-tyynyllä! Sata tuotetta tai palvelua saa Suomi 100 -tunnuksen käyttöönsä vuoden 2017 ajaksi. Äänestys alkaa 15.2. klo 9:00 ja äänestää voi vain kerran! Nopeus on valttia, sillä äänestys sulkeutuu, kun sata ensimmäistä tuotetta tai palvelua on saanut sata ääntä. Täältä pääset äänestykseen. "Jutta Kuuren suunnittelema kuosi koostuu Havis Amanda -patsaasta, Malmin lentoasemasta, koivuista, tyrskyävästä merestä, Finlandia-hymnin sanoista sekä tyynyn alaosassa keveästi näkyvästä Suomi 100 -tekstistä. Havis Amanda katsoo ylväänä sekä menneisyyteen että tulevaisuuteen. Elementit kuvaavat eri vuodenaikoja vapusta kesään ja syksyn myrskyistä lumen ja jään maahan. Tyrskyävä meri kuvastaa suomalaista sisua, alaston Amanda suomalaista rehellisyyttä. Sinisen eri sävyt viittaavat siihen, että suomalaisuus merkitsee eri ihmisille eri asioita. Kupliva lähde kehottaa meitä nostamaan maljan satavuotiaalle Suomelle!" Malmin lentoasema -kuva Hugo Sundtröm / Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkisto, muut kuvat Jutta Kuure.

15.2.2017

Taiga Colors pärjäsi upeasti 100 hyvää Suomesta -äänestyksessä! Taiga Colorsin sinnikkäät äänestäjät pitivät huolen siitä, että Suomi-neito -tyyny sai seitsemänneksi parhaimman äänisaaliin reippaasti yli 300 äänellä. Kiitos kaikille äänestäjille! Osallistujaryntäys tosin aiheutti verkossa järjestettyyn äänestykseen teknisiä ongelmia, minkä vuoksi äänestystuloksen varmentaminen vaikeutui, joten kaikki 202 ehdotusta päätettiin siis hyväksyä mukaan 100 hyvää Suomesta -ohjelmaan. Taiga Colors onnittelee kaikkia mukaan päässeitä yrityksiä. Suomi NOUSUUN!

Suomi-neito -tyyny lähtee tuotantoon mahdollisimman pian, kunhan tarvittavat sopimukset Suomi100-tunnuksen käytöstä valtioneuvoston kanssa on tehty. Ennakkotilauksen ensimmäiseen tuotantoerään voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen jutta.kuure@taigacolors.fi tai puhelimitse 040 569 4098. Materiaali on likaa ja kosteutta hylkivää tekomokkaa, konepestävä 40 asteessa. Hinnat: 45 x 45 cm:n tyyny 146 €, 65 x 65 cm:n tyyny 168 €, hinnat sisältävät alv:n 24 % ja sisustyynyn. Valmistettu Suomessa.

10.2.2017

Taiga Colors on mukana 100 hyvää Suomesta -äänestyksessä "Suomi-neito"-tyynyllä! Sata tuotetta tai palvelua saa Suomi 100 -tunnuksen käyttöönsä vuoden 2017 ajaksi. Äänestys alkaa 15.2. klo 9:00 ja äänestää voi vain kerran! Nopeus on valttia, sillä äänestys sulkeutuu, kun sata ensimmäistä tuotetta tai palvelua on saanut sata ääntä. Täältä pääset äänestykseen.

"Jutta Kuuren suunnittelema kuosi koostuu Havis Amanda -patsaasta, Malmin lentoasemasta, koivuista, tyrskyävästä merestä, Finlandia-hymnin sanoista sekä tyynyn alaosassa keveästi näkyvästä Suomi 100 -tekstistä. Havis Amanda katsoo ylväänä sekä menneisyyteen että tulevaisuuteen. Elementit kuvaavat eri vuodenaikoja vapusta kesään ja syksyn myrskyistä lumen ja jään maahan. Tyrskyävä meri kuvastaa suomalaista sisua, alaston Amanda suomalaista rehellisyyttä. Sinisen eri sävyt viittaavat siihen, että suomalaisuus merkitsee eri ihmisille eri asioita. Kupliva lähde kehottaa meitä nostamaan maljan satavuotiaalle Suomelle!"

Malmin lentoasema -kuva Hugo Sundtröm / Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkisto, muut kuvat Jutta Kuure.

Taiga Colors on avoinna joulunalusviikolla ma-t0 10-19 ja aatonaattona perjantaina 10-18. Tervetuloa! Taiga Colors lomailee 24.12.2016-1.1.2017. Tervetuloa jälleen 2.1.2017 ♥  Taiga Colors opening hours on week 51: 20-22th Dec 10 AM to 7 PM, 23rd Dec 10 AM to 6 PM. Welcome! Taiga Colors will be closed between 24th of Dec and the 1st of January. Welcome again the 2nd of January

Taiga Colors on avoinna joulunalusviikolla ma-t0 10-19 ja aatonaattona perjantaina 10-18. Tervetuloa!

Taiga Colors lomailee 24.12.2016-1.1.2017. Tervetuloa jälleen 2.1.2017 ♥

Taiga Colors opening hours on week 51:

20-22th Dec 10 AM to 7 PM, 23rd Dec 10 AM to 6 PM. Welcome!

Taiga Colors will be closed between 24th of Dec and the 1st of January. Welcome again the 2nd of January

15.4.2016 Traktorimarssi-tyynyn ennakkotilaustyynyt ovat nyt valmiit! Pakkaamme ja postitamme tyynyt tilaajille mahdollisimman pian. Otamme vastaan myös uusia tilauksia tarvittaessa, seuraava tiedosto tulostusfirmaan lähtee näillä näkymin jo ensi viikolla (16/2016). Tarkempaa tietoa tyynyistä löydät alta. Kyllä siitä tuli hieno, vaikka itse sanonkin, mutta hienot oli mallitkin!

15.4.2016

Traktorimarssi-tyynyn ennakkotilaustyynyt ovat nyt valmiit! Pakkaamme ja postitamme tyynyt tilaajille mahdollisimman pian. Otamme vastaan myös uusia tilauksia tarvittaessa, seuraava tiedosto tulostusfirmaan lähtee näillä näkymin jo ensi viikolla (16/2016). Tarkempaa tietoa tyynyistä löydät alta. Kyllä siitä tuli hieno, vaikka itse sanonkin, mutta hienot oli mallitkin!

14.3.2016 Yrittäjän elämä on joskus varsin ihmeellistä. Perjantaina kävin ennen putiikin avaamista torilla kuvaamassa traktorimarssia. Suomalainen työ on minulle sydämen asia. Omaksi ilokseni suunnittelin päivän mittaan yhdestä kuvasta tyynykuosin, jossa kiteytyy torin tiivis tunnelma. Kuvassa etualalla on  Eskolan Tilan  Juho Pietilän naseva kannanotto: "Ei tultu huvikseen" . Latasin kuvan sosiaaliseen mediaan ja jatkoin muita töitäni. Seuraavana aamuna tuosta tyynystä alkoi tippua tilauksia, tänä aamuna tarina olikin jo Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä . Pienenä ja ketteränä yrityksenä asiat tapahtuvat nopeasti, tänään lähtee ensimmäinen Traktorit Torilla -tyynykuositulostus tulostusfirmaan ja sieltä noin viikon päästä ompelimoon. Olen saanut useampia kyselyjä Traktorit Torilla -tyynystä, joten laitan tähän tarkempia tietoja: Tyynykangas on ihanan pehmeää, likaa ja kosteutta hylkivää alcantaramaista tekomokkaa. Kankaasta on lähtenyt irti niin polkupyörän ketjurasvat kuin punaviinitkin. Tyynynpäälliset ovat myös konepestäviä 40 asteessa. Kaikki yrityksemme tuotteet valmistetaan Suomessa, ja niillä on Suomalaisen Työn Liiton  Avainlippu  ja  Design from Finland -merkki  . Sisustyynyinä käytämme Lennol Oy:n Innosuomi -palkittua Ecosoft-tyynyä ja kestävät vetoketjut värjää meille tilaustyönä YKK. Tyynyjä saa kahdessa eri koossa, hinnat sisältävät sisustyynyn ja postituksen Suomessa: 65 x 65 cm 168 € (ilman sisustyynyä 158 €) 45 x 45 cm 146 € (ilman sisustyynyä 139 €) Ensimmäinen kuositulostus lähtee tulostusfirmaan jo tänään tai huomenna, mutta tyynyjä saa tilauksesta myös myöhemminkin. Laitan säännöllisesti kuositilauksia sisään vähintäänkin kerran kuussa, usein useamminkin. Tilauksesta tyynyjä voidaan valmistaa myös muun kokoisina. Tuotannossa kestää muutamia viikkoja, noin 2-4 viikkoa riippuen alihankkijoiden tilanteesta. Voipi olla, että muutama tulee verkkokauppaankin :-) Lisäkysymykset ja tilaukset voi riipustaa tänne: jutta.kuure@taigacolors.fi, tai soittaa 040-5694098. Aurinkoisin terveisin Unioninkadulta, Jutta

14.3.2016

Yrittäjän elämä on joskus varsin ihmeellistä. Perjantaina kävin ennen putiikin avaamista torilla kuvaamassa traktorimarssia. Suomalainen työ on minulle sydämen asia. Omaksi ilokseni suunnittelin päivän mittaan yhdestä kuvasta tyynykuosin, jossa kiteytyy torin tiivis tunnelma. Kuvassa etualalla on Eskolan Tilan Juho Pietilän naseva kannanotto: "Ei tultu huvikseen" . Latasin kuvan sosiaaliseen mediaan ja jatkoin muita töitäni. Seuraavana aamuna tuosta tyynystä alkoi tippua tilauksia, tänä aamuna tarina olikin jo Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä. Pienenä ja ketteränä yrityksenä asiat tapahtuvat nopeasti, tänään lähtee ensimmäinen Traktorit Torilla -tyynykuositulostus tulostusfirmaan ja sieltä noin viikon päästä ompelimoon.

Olen saanut useampia kyselyjä Traktorit Torilla -tyynystä, joten laitan tähän tarkempia tietoja:

Tyynykangas on ihanan pehmeää, likaa ja kosteutta hylkivää alcantaramaista tekomokkaa. Kankaasta on lähtenyt irti niin polkupyörän ketjurasvat kuin punaviinitkin. Tyynynpäälliset ovat myös konepestäviä 40 asteessa. Kaikki yrityksemme tuotteet valmistetaan Suomessa, ja niillä on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu ja Design from Finland -merkki. Sisustyynyinä käytämme Lennol Oy:n Innosuomi -palkittua Ecosoft-tyynyä ja kestävät vetoketjut värjää meille tilaustyönä YKK.

Tyynyjä saa kahdessa eri koossa, hinnat sisältävät sisustyynyn ja postituksen Suomessa:

65 x 65 cm 168 € (ilman sisustyynyä 158 €)

45 x 45 cm 146 € (ilman sisustyynyä 139 €)

Ensimmäinen kuositulostus lähtee tulostusfirmaan jo tänään tai huomenna, mutta tyynyjä saa tilauksesta myös myöhemminkin. Laitan säännöllisesti kuositilauksia sisään vähintäänkin kerran kuussa, usein useamminkin. Tilauksesta tyynyjä voidaan valmistaa myös muun kokoisina. Tuotannossa kestää muutamia viikkoja, noin 2-4 viikkoa riippuen alihankkijoiden tilanteesta. Voipi olla, että muutama tulee verkkokauppaankin :-)

Lisäkysymykset ja tilaukset voi riipustaa tänne: jutta.kuure@taigacolors.fi, tai soittaa 040-5694098.

Aurinkoisin terveisin Unioninkadulta,

Jutta

2.3.2016

Taigasta saa taas Rawan raakakakkuja! Näin keväällä ensin keskiviikosta lauantaihin, ja kesällä mahdollisesti koko viikon! Ota mukaan tai nauti paikan päällä meidän aah niin turmiollisen mukavassa Pikku Taigassa ♥ Kahden palan kakkusetti 12 €, espresso 2,5 €, vihreä tee 1,5 €. Olemme avoinna arkisin kello 10-18 ja lauantaisin kello 10-17. Tervetuloa ♥

YSTÄVÄN♥PÄIVÄN kunniaksi Taiga Colorsin verkkokaupassa on paljon tuotteita 20-40 % alennuksella. Tarjous on voimassa 10.-14.2.2016. Myös Helsingin kivijalassa Unioninkatu 28:ssa on juuri alkanut Ystävänpäivä-ale, jatkuu sunnuntaihin 14.2.2016 asti ♥ 

6.-10.1.2016 LUX HELSINKI - KOLME RATKAISEVAA SEKUNTIA Taiga Colors Helsinki Torikorttelit, Uschakoffin talo Unioninkatu 28, Helsinki Joka päivä pimeän aikaan Valotaideteos syntyy Taiga Colors -liikkeen ikkunoihin ja julkisivuun. Tutkimusten mukaan näyteikkunalla on 1–3 sekuntia aikaa vangita ohikulkijan kiinnostus. Teos pohtii, miten valotaidetta voitaisiin hyödyntää uudella tavalla liikkeiden näyteikkunoissa ja niiden edustalla. Teoksessa Taiga Colorsin tuotekonseptin värimaailma toistuu valoteoksen sävyissä. Teosta on toteuttamassa mm. Suomen WSP:n Design Studion valaistussuunnittelija Mia Erlin. Teosta tukee Nylund Group / Meyer Lighting.  Taiga Colors on Lux Helsingin aikaan poikkeuksellisesti auki päivittäin kello 10-20, paitsi loppiaisena 6.1. ja sunnuntaina 10.1. kello 12-20. Tapahtuman ajan liikkeessä sijaitsee myös pieni popup-kahvila, jonka valikoimissa on mm. espressoa, lämmintä glögiä ja Rawa Food and Cateringin suussa sulavia raakakakkuja ♥  VOITA TAIGA COLORS -LAHJAKORTTI Taiga Colors arpoo 100 euron lahjakortin kaikkien Taiga Colorsin Lux Helsinki -ikkunoista valokuvan ottaneiden ja kuvan Instagrammissa, Facebookissa tai Twitterissä jakaneiden kesken. Kuvassa on käytettävä ainakin hastageja #LuxHelsinki ja #TaigaColors. Kuva voi olla esimerkiksi lähikuva, yleiskuva tai heijastuma Kolme Ratkaisevaa Sekuntia -teoksesta. Muistathan pyytää luvan kuvaamiseen, jos kuvassa esiintyy muita ihmisiä! Teos toimii mainiosti myös päiväsaikaan, ja näyttää erilaiselta sisä- ja ulkopuolelta. Kilpailu on voimassa 6.-10.1.2016. Voittaja arvotaan viikolla 2.

6.-10.1.2016 LUX HELSINKI - KOLME RATKAISEVAA SEKUNTIA
Taiga Colors Helsinki
Torikorttelit, Uschakoffin talo
Unioninkatu 28, Helsinki
Joka päivä pimeän aikaan

Valotaideteos syntyy Taiga Colors -liikkeen ikkunoihin ja julkisivuun. Tutkimusten mukaan näyteikkunalla on 1–3 sekuntia aikaa vangita ohikulkijan kiinnostus. Teos pohtii, miten valotaidetta voitaisiin hyödyntää uudella tavalla liikkeiden näyteikkunoissa ja niiden edustalla. Teoksessa Taiga Colorsin tuotekonseptin värimaailma toistuu valoteoksen sävyissä. Teosta on toteuttamassa mm. Suomen WSP:n Design Studion valaistussuunnittelija Mia Erlin. Teosta tukee Nylund Group / Meyer Lighting.

Taiga Colors on Lux Helsingin aikaan poikkeuksellisesti auki päivittäin kello 10-20, paitsi loppiaisena 6.1. ja sunnuntaina 10.1. kello 12-20. Tapahtuman ajan liikkeessä sijaitsee myös pieni popup-kahvila, jonka valikoimissa on mm. espressoa, lämmintä glögiä ja Rawa Food and Cateringin suussa sulavia raakakakkuja ♥

VOITA TAIGA COLORS -LAHJAKORTTI

Taiga Colors arpoo 100 euron lahjakortin kaikkien Taiga Colorsin Lux Helsinki -ikkunoista valokuvan ottaneiden ja kuvan Instagrammissa, Facebookissa tai Twitterissä jakaneiden kesken. Kuvassa on käytettävä ainakin hastageja #LuxHelsinki ja #TaigaColors. Kuva voi olla esimerkiksi lähikuva, yleiskuva tai heijastuma Kolme Ratkaisevaa Sekuntia -teoksesta. Muistathan pyytää luvan kuvaamiseen, jos kuvassa esiintyy muita ihmisiä! Teos toimii mainiosti myös päiväsaikaan, ja näyttää erilaiselta sisä- ja ulkopuolelta. Kilpailu on voimassa 6.-10.1.2016. Voittaja arvotaan viikolla 2.

3.12.2015 Jihhuuu, vihdoinkin! Jo kaksi vuotta sitten istuin Suomalaisen Työn Liiton Tero Lausalan kanssa Kauppakamarin lounaalla, ja lupasin hakea yritykselleni liiton jäsenyyttä ja Avainlippua. No vihdoinkin homma on hoidettu maaliin asti, ja Avainlipun lisäksi Taiga Colors sai myös Design From Finland -merkin! Onnea Taigalle! Samalla juhlistamme myös Taiga Colors Unioninkadun 1-vuotissynttäreitä, ovet avautuivat ensimmäisen kerran 1.12.2014.

3.12.2015 Jihhuuu, vihdoinkin! Jo kaksi vuotta sitten istuin Suomalaisen Työn Liiton Tero Lausalan kanssa Kauppakamarin lounaalla, ja lupasin hakea yritykselleni liiton jäsenyyttä ja Avainlippua. No vihdoinkin homma on hoidettu maaliin asti, ja Avainlipun lisäksi Taiga Colors sai myös Design From Finland -merkin! Onnea Taigalle! Samalla juhlistamme myös Taiga Colors Unioninkadun 1-vuotissynttäreitä, ovet avautuivat ensimmäisen kerran 1.12.2014.

TORIKORTTELEIDEN NAAPURIPÄIVÄNÄ 24.10.2015 LAITETAAN TAIGA COLORISSA SUUT MAKEAKSI! Torikortteleissa vietetään lauantaina 24.10 taas Naapuripäivää! Viime kevään naapuripäivänä Taiga Colorsin vieraana oli bodypaintingin maailmanmestari Riina Laine, joka maalasi Mr. Dreamin paljaaseen pintaan Taiga Colorsin Daydreaming-kuosia. Tälläkin kertaa päästään herkuttelemaan. Ravintola Silvopleen raakaherkku-popupista löydät mm. appelsiini-inkivääri-shotteja, minttupaloja, puolukka-maapähkinä-goji-ylläreitä, mustikka-valkosuklaa-kakkua ja raakasuklaata. Itsekin varsinainen voimaherkku SATU SILVO on paikan päällä, voit kysellä Satulta mausterikkaita vinkkejä raakaruoasta ja elämästä ♥ Popup on avoinna kello 11-17. TERVETULOA!

TORIKORTTELEIDEN NAAPURIPÄIVÄNÄ 24.10.2015 LAITETAAN TAIGA COLORISSA SUUT MAKEAKSI!

Torikortteleissa vietetään lauantaina 24.10 taas Naapuripäivää! Viime kevään naapuripäivänä Taiga Colorsin vieraana oli bodypaintingin maailmanmestari Riina Laine, joka maalasi Mr. Dreamin paljaaseen pintaan Taiga Colorsin Daydreaming-kuosia. Tälläkin kertaa päästään herkuttelemaan. Ravintola Silvopleen raakaherkku-popupista löydät mm. appelsiini-inkivääri-shotteja, minttupaloja, puolukka-maapähkinä-goji-ylläreitä, mustikka-valkosuklaa-kakkua ja raakasuklaata. Itsekin varsinainen voimaherkku SATU SILVO on paikan päällä, voit kysellä Satulta mausterikkaita vinkkejä raakaruoasta ja elämästä ♥ Popup on avoinna kello 11-17. TERVETULOA!

HUIKEA LÖYTÖ - SUOMALAISTA DESIGNIA VALMISTETAAN YHÄ SUOMESSA

LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaistu: 22.9.2015


Viimeaikaisista uutisista saa helposti kuvan, että kaikki suomalainen
design-tuotanto on ulkoistettu halvemman kustannustason maihin. Kuosisuunnitteluun
erikoistunut design-studio Taiga Colors on poikkeus valtavirrasta: kaikki Taiga
Colorsin tuotteet valmistetaan Suomessa. Helsingin Unioninkadulle kivijalkaliikkeen
avanneen Taiga Colorsin perustajan, suunnittelija Jutta Kuuren mukaan yrityksen
arvoihin kuuluu suomalaisen työn ja osaamisen hyödyntäminen.

"Yrittäjän polku on tietenkin pidempi ja kivisempi, koska Suomessa valmistetut
tuotteet ovat halpatuotantomaissa tuotettuja tuotteita kalliimpia. Yritysneuvojatkin
aikoinaan suosittelivat tuotannon viemistä edes Viroon." ,Kuure toteaa. "Lahden toisella 
puolella jo pelkissä ompelukustannuksissa olisi säästänyt 20-25 prosenttia. Mutta onneksi 
hinta ei ole ainoa tuotetta määrittävä tekijä."

Minkälaisia etuja suomalaisten alihankkijoiden käyttämisessä on?

1. Joustavuus, laatu ja nopeat aikataulut
Laaduntarkkailu ja tuotemuokkaukset onnistuvat helposti suomalaisten alihankkijoiden
kanssa. Pienet erät mahdollistavat joustavamman varastonhallinnan kuin esimerkiksi
aasialaisten toimijoiden kanssa. Myös toimitusajat ovat nopeita ja tutut
alihankkijat taipuvat uskomattomiin suorituksiin silloin kun ollaan jäniksen
selässä. Jopa tuotteen korjaaminen onnistuu suomalaisella alihankkijalla.

2. Markkinointi- ja kilpailuetu
Suomalaiset asiakkaat ovat näinä päivinä enenevässä määrin kiinnostuneita tuotteiden
kestävyydestä, alkuperästä ja valmistusolosuhteista. "Myös keskustelut turistien
kanssa ovat osoittaneet, että Suomessa valmistettu tuote kiinnostaa ulkomaalaisia.
Moni turisti ihmettelee, miksi Suomessa valmistettuja tuotteita ei tahdo löytyä, ja
miksi suomalaisten design-lippulaivojen tuotteet valmistetaan Aasiassa. Kaukoidässä
halvalla tuotetuilla massatuotteilla on usein myös omat eettiset ongelmansa." Kuure
kertoo. "Nukun yöni hyvin, kun tiedän minkälaisissa olosuhteissa tuotteet on
valmistettu."

3. Osaaminen
Taiga Colorsilla suunnittelu tehdään omin voimin, mutta valokuvatulostus, erilaiset
ompelutyöt, logolappujen kudonta, sisustyynyjen valmistus, kiilakehyspuutyöt ynnä
muut suunnittelun jälkeiset eri työvaiheet teetetään alihankkijoilla. Taiga Colorsin
tuotteet pitävät sisällään siis monenlaista työvaihetta ja osaamista. Suomalaisten
alihankintayritysten käyttäminen auttaa säilyttämään muun muassa käsi- ja
pienteollisuusosaamista Suomessa.

4. Työllistävä vaikutus
Hinta harvoin on syynä kotimaisen alihankkijan valintaan. Keneltäkään ei varmaankaan
ole jäänyt huomaamatta Suomalaisen Työn Liiton mainokset. Kuluttajat tekevät joka
päivä miljoonia ostopäätöksiä, jotka vaikuttavat talouteemme. Jos jokainen
suomalainen ostaisi joka kuukausi 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja
palveluita, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa. Työllisyysvaikutuksia syntyy myös
välillisesti alihankkijoiden työntekijöiden ostaessa saamillaan tuloilla muilla
aloilla tuotettuja palveluita ja tavaroita.

TAIGA COLORS
Taiga Colors on kuosisuunnitteluun erikoistunut design-studio, jolla on oma laukku-
ja sisustusmallisto. Valmiiden tuotteiden lisäksi Taiga Colors tekee tilaustöitä
kuten liikelahjoja ja sisustuskuoseja yrityksille ja julkiselle sektorille.
Asiakkaihin kuuluu muun muassa puolustusvoimat, Joensuun kaupunki, kauppakamari ja
Helsingin Mylly. Kaikki yrityksen tuotteet valmistetaan Suomessa.

Lisätiedot ja hires-kuvat:
Suunnittelija Jutta Kuure
Taiga Colors
Unioninkatu 28
FI-00100 Helsinki
Finland
+358 40 569 4098
jutta.kuure@taigacolors.fi
www.taigacolors.fi